понеділок, 23 квітня 2018 р.

Семінар - практикум «Торгівля людьми як сучасне рабство»


Проблема торгівлі людьми є однією із найбільш тривожних у сучасному світі, це одне із наймасовіших порушень прав та свобод людини. Щороку за кордон виїжджають сотні тисяч людей в пошуках роботи, кращого життя та багато з них потрапляють у руки шахраїв. Торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.

22 березня 2018 року у Гусаківському НВК соціальним педагогом Матюховою Л. В. та практичним психологом Пиць І. І. було проведено семінар - практикум «Торгівля людьми як сучасне рабство», у якому брали участь учні 9 та 10 класів. Захід проводився з метою попередження виникнення в сучасному світі такого ганебного явища, як торгівля людьми, підвищення рівня обізнаності учнів щодо даного феномену, формування небайдужості до цього явища.
Під час проведення заходу соціальний педагог Матюхова Л.В. ознайомила учнів з проблемою торгівлі людьми, зокрема, обговорювались причини, форми та ознаки цього явища. За допомогою методу мозкового штурму учні обґрунтовували, як розуміють поняття «торгівля людьми». Це допомогло сфокусувати увагу на даній темі та позбутися небезпечних стереотипів, що заохочують виїзд жінок і чоловіків за кордон, їх нелегальне працевлаштування на високооплачувану роботу. Учнів було ознайомлено з національними та міжнародними документами з питань попередження торгівлі людьми. 
Практичний психолог Пиць І. І. продемонструвала на конкретних прикладах небезпечні наслідки виїзду за кордон, організувала роботу у малих групах, кожна з яких отримала короткий опис ситуацій, пов’язаних з порушенням прав людини, а учні вже самі визначали чи є в запропонованих порушеннях ознаки торгівлі людьми.
Свої творчі вміння показали учні Щирба Юлія та Басараб Вадим, які переконливо зіграли ролі у сценці «Поїздка за кордон: за і проти». 
Учні переглянули відеоролик «Правда про торгівлю людьми».
Разом учні зробили висновок, про те, що проблема торгівлі людьми є не тільки проблемою економічною, а й соціальною. А що ж стосується її жертв, то насамперед важлива достатня проінформованість, яка допоможе зробити правильний вибір та оминути тенета небезпеки


Світлина від Марії Жемелка.

Світлина від Марії Жемелка.

Світлина від Марії Жемелка.

Світлина від Марії Жемелка.

Світлина від Марії Жемелка.

Світлина від Марії Жемелка.


Світлина від Марії Жемелка.





Немає коментарів:

Дописати коментар