пʼятниця, 30 вересня 2022 р.

Наш дружній 5 клас

 5-й клас – це період адаптації до середньої ланки школи. Адаптація - процес пристосування до нових умов чи вимог середовища, результатом якої має бути пристосування, що є показником життєвої компетентності індивіда.

У 5-му класі діти переходять до нової системи навчання: «класний керівник – учителі-предметники».
Більшість дітей переживає цю подію як важливий крок у своєму житті. Деякі пишаються тим, що вони подорослішали, інші мріють розпочати «нове життя».
Незважаючи на таку гадану дорослість, п'ятикласник потребує ненав'язливого контролю, підтримки та допомоги, оскільки не завжди може сам зорієнтуватися в нових вимогах шкільного життя.
Адаптація дитини до навчання у середній ланці школи відбувається не одразу. Це досить довгий процес, пов’язаний зі значними проблемами як об’єктивного, так і суб’єктивного характеру.
Саме педагоги, батьки, фахівці психологічної служби мають допомогти дітям.
Сьогодні практичним психологом Пиць І.І. проведено розвивальне заняття з елементами тренінгу з пʻятикласниками: «Наш дружній 5 клас».
Метою заняття було:створення соціально-психологічних умов для успішної адаптації п’ятикласників до нових умов навчання, сприяння згуртованості класного колективу та емоційному зближенню учнів, налагодження дружніх стосунків у класі, формування психологічного здоров’я школярів.
На занятті використовувались групові форми роботи, які дозволили застосовувати психотехніки, спрямовані на згуртування та організаційний розвиток класного колективу. Учні вчилися позитивно ставитися до навчання у школі загалом.






Немає коментарів:

Дописати коментар